Ястието ще струва около 15 долара

Европейските туристи в Югоизточна Азия скоро ще могат да хапват пица с канабис по време на пътуванията си. Една от големите вериги за бързо хранене в Тайланд промотира този месец своята "Crazy Happy Pizza" - продукт, който е покрит с листа канабис.

Пицата представлява смесица от топинги, напомнящи вкусовете на известната тайландска супа Tom Yum Gai, заедно с дълбоко изпържено канабисово листо отгоре. Канабис има и в коричката от сирене и в придружаващия я сос за потапяне, съобщава Евронюз.

Пицата струва 499 бата (около 15 долара). Клиентите, които предпочитат "направи си сам", могат сами да изберат топингите си, като за две или три листа канабис се заплащат 100 бата (3 долара).

Вижте нестандартен метод за претопляне на снощната пица (ВИДЕО)

Използването на канабис за медицински и вкусови цели се разрасна през последните години, узаконено на световния пазар.

"Разбира се, хората не могат да се дрогират. Това е просто маркетингова кампания. Можете да усетите вкуса на марихуаната и след това може просто да ви се приспи", заяви Панусак Суенсатбун, генерален мениджър на „The Pizza Company“.

През последните години законите за канабиса в Тайланд бяха либерализирани. Миналата година страната беше първата в Югоизточна Азия, която премахна определени части и екстракти от канабис от списъка си с контролирани наркотични вещества. През февруари 2021 г. правителството разреши те да бъдат използвани в храни и напитки. Количеството на опияняващия THC в продукта не трябва да надвишава 0,2% от общото му тегло, което на практика елиминира възможността за сериозно усещане на някакви ефекти.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС