Елхата от флаконите на ваксините срещу COVID-19 е висока три метра

Ваксинационният център в Двореца на децата в румънската столица Букурещ влезе в духа на зимните празници по необичаен начин - с коледна елха, направена от над 19 000 празни флакона ваксина срещу COVID-19, пише в. "Либертатя". Елхата от дози на ваксините Pfizer/BioNTech и Moderna е висока три метра.

ВИЖТЕ СНИМКИ ТУК

Това е първата "анти-COVID елха", посочиха властите на официалната страница във Фейсбук на ваксинационната кампания "РО Вакчинаре" (RO Vaccinare). "Първата елха против COVID-19. Духът на празниците присъства и във Ваксинационния център в Двореца на децата.", посочват представителите на кампанията.

Работата по елхата е отнела стотици часове. Използвани са над 19 000 флакона ваксина на Pfizer/BioNTech и Moderna. За кутиите с подаръци в основата на елхата са използвани флакони на ваксината на "Джонсън и Джонсън".

Това е една различна елха, за здраве и живот, посочиха представителите на ваксинационната кампания. Заслугата е на персонала на ваксинационния център и на всички онези, които са избрали да се ваксинират срещу COVID-19.

ВСИЧКО ЗА ВАКСИНИТЕ СРЕЩУ COVID-19 ЧЕТЕТЕ ТУК

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА