Малката общност в корнуолския град кандидатства да бъде официално призната за град в тържествата за платинения юбилей на кралицата

Една гражданска енория в Обединеното кралство има голяма мечта. Маразион иска да се превърне официално в най-малкия град във Великобритания.

ВИЖТЕ СНИМКИТЕ ТУК.

„Маразион заслужава да бъде празнуван“, казва местен общински съветник в гражданската енория в Корнуол, докато обществото се готви да се изправи срещу Рединг, Борнмут и Мидълзбъро, за да стане следващият град в Обединеното кралство.

Малката общност в корнуолския град кандидатства да бъде официално призната за град в тържествата за платинения юбилей на кралицата.

Маразион, който е с население от около 1400 души, е изправен пред тежка конкуренция от страна на Рединг, Борнмут и Мидълзбъро, които се борят да се превърнат в следващия град в Обединеното кралство.

Състезанието е организирано от правителството, за да отпразнува 70-та годишнина от възкачването на трона на Нейно Величество.

Местният съветник Ричард Стокоу обяснява, че градът е дом на големи поддръжници на кралицата. Ако бъде признат за град, общността ще стане най-южният град във Великобритания.

„Размерът не е важен“, казва Стокоу, и допълва, че кандидатурата на града е била посрещната със смесени чувства от сплотените местни жители. Поддръжниците на идеята за кандидатстване са фокусирани върху икономическия тласък, който ще дойде с превръщането им в град.

„Повече от всичко, хората от Маразион са развълнувани да споделят красивия си град със света и да привлекат повече посетители“, заяви Пол Елиът, председател на търговската камара на Маразион.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС