Вижте анализа на комуникационния експерт Любомир Аламанов и журналиста Асен Григоров

"Заради изказванията на ГЕРБ не можем да чуем нищо за новия бюджет. Поведението на ГЕРБ е като на отхвърлено гадже, което непрекъснато истеризира за разни неща, цупи се, става, тръгва си, тръшка вратата. Това е целенасочена стратегия на опозицията", каза в "Твоят ден" комуникационния експерт Любомир Аламанов.

Според него проблемът е, че сме в няколко кризи и от това губене на време страда цялата страна.

"Това е добро опозиционно поведение, но то не е добро за страната. Опозицията не е длъжна да дава време на новото управление, но те рискуват да се задълбочи кризата, само за да докажат, че новите не се справят", смята Аламанов. И добави, че на местно ниво структури на ГЕРБ продължават да саботират действията на новата власт.

Според него Кирил Петков и "шамарът" избирателите са успели да съберат тази коалиция.

Според журналиста Асен Григоров, независимо какво е избрал народът, без личност, която да обедини тези партии, коалицията нямаше да се случи и трябва да се отдаде дължимото на Кирил Петков и Асен Василев.

Относно настоящите дискусии в парламента, той смята, че не е имало как правителство, заклело се през декември, да е готово с бюджета до началото на новата година. 

"Ясно е, че президентът има влияние върху това правителство. Въпрос е доколко то е доминантно", каза още Григоров.

Целия разговор вижте във видеото.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.