Това написа лидерът на ГЕРБ във Фейсбук

Оглушително е мълчанието на президента след скандалния призив на руското външно министерство НАТО да се изтегли от България. Това написа лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си в една от социалните мрежи.

Руското външно министерство: НАТО да се изтегли от България и Румъния

„Вече повече от 3 часа българският президент, министърът на отбраната и външният министър мълчат оглушително по скандалния призив. След като темата беше повдигната остро от опозицията в парламента в лицето на ГЕРБ, премиерът Петков отиде в Народното събрание и прочете няколко изречения”, пише още той.

Петков: България е суверенна държава и сама решава как да организира отбраната си

По думите му подобно поведение на управляващите е "скандално в момент, в който Москва се опитва да се меси във вътрешните работи на страната ни и да решава въпроси на българската национална сигурност".

„В знаков ден за България като днешния ясно ще си проличи кой е държавник и може да защити българския национален интерес и суверенитет. Сега ще си проличи ясно кой какво защитава. Сега е времето и да видим кой ни е съюзник и кой не”, пише още Борисов.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.