Не са посочени мотиви за преместването

Съветът на директорите на "Българския енергиен холдинг“ промени седалището и адреса на управление на "Мини Марица-изток“ ЕАД.

То вече ще се помещава на адреса на БЕХ в столицата, на ул. „Веслец“ 16. До този момент административната централа на държавната въгледобивна компания беше в Раднево. Не са посочени мотиви за преместването. 

„Булгаргаз”: Ако газовата връзка Гърция-България не заработи навреме, ще плащаме санкции

Синдикатите в мините обявиха, че не одобряват подобни неаргументирани административни мерки и подготвят съвместна протестна декларация срещу преместването на седалището в София.

“Взетото решение от Съвета на директорите в “БЕХ” ЕАД за промяна на седалището е необяснимо за никой, не е мотивирано и ще доведе до огромно социално напрежение сред работниците и служителите на “Мини Марица-изток” ЕАД”, написаха в свое изявление Синдикалните съвети на КНСБ и КТ "Подкрепа" в дружеството.  

Бивш и настоящ енергиен министър в спор за интерконектора България-Гърция

В декларацията на синдикатите пише още, че техните опасения са, че биха последвали евентуални съкращения на персонала. 

“Ние сме безкрайно изумени от липсата на прозрачност и диалог”, пишат още в документа и питат: “Щом не се обслужват интересите на дружеството и на работещите в него, чии интереси се обслужват?”

С решението на БЕХ е възложено на новия изпълнителен директор на „Мини Марица-изток“ ЕАД Тодор Тодоров да предприеме необходимите мерки за вписване на новите обстоятелства в Търговския регистър, както и да завери новия устав на дружеството.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.