Проектът се нарича "Министерство без адрес"

България е първата държава в света със свое министерство в метавселената. Проектът „Министерство без адрес“ се занимава с климатичния преход и зелената трансформация.

Онлайн ведомството цели да подкрепи обществото и правителството в изготвяне на климатични експертизи за всяка една област и сфера. 

"Метавселената има всички функции, които има един реален свят, възпроизведени със средствата на виртуалната реалност. Решихме да създадем такова министерство на зелената трансформация в метавселената и то да съществува там, докато не бъде създадено в реалния сват. Подсказваме на правителството, че е необходимо такова ведомство", това каза в "Социална мрежа" по NOVA NEWS основателят на move.bg Саша Безуханова.

Според нея темите на деня - епидемията, войната, кризите, инфлацията не са в противовес на зелената трансформация, а напротив - решението на енергийната криза е тъкмо във възобновяемите енергийни източници и те спешно трябва да бъдат изградени. 

"Защото има много съществени проблеми, свързани с климата, които вече изпитваме на гърба си", отбеляза Саша Безуханова.

Тя е убедена, че икономиката на бъдещето е зелена и дигитална едновременно и ако искаме да сме конкурентни в бъдещия свят, е нужно да се направят редица стъпки в много различни области, свързани със зеления преход.

България е първата държава в света с министерство в метавселената

Вижте повече по темата във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.