Двама служители на МВР загинаха при опит да спрат автобус с нелегални мигранти

Ден на траур в област Бургас в памет на загиналите полицаи. Двама служители на МВР загинаха при опит да спрат автобус с нелегални мигранти. Това се случи на централно кръстовище в Бургас, след 25-километрова гонка. Накрая автобусът връхлита полицейския патрул. 

НЕИЗЛЪЧВАНИ КАДРИ: Арестите в първите минути след фаталния сблъсък в Бургас (ВИДЕО+СНИМКИ)

В знак на почит към паметта на Атанас Градев и Йордан Илиев полицаи от цялата страна включиха сирените и светлините на патрулните си автомобили точно в 13 ч. Президентът Румен Радев и вътрешният министър Иван Демерджиев пък присъстваха на погребението на униформените.

Директорът на полицията в морския град обяви, че жертвите Атанас Градев и Йордан Илиев са били едни от най-добрите полицаи. Нямат нито едно провинение. Градев e бил командир на отделение в сектор "Охранителна полиция" и 18 години част от системата на МВР, а старши полицай Илиев е със 7-годишен стаж. 

Прокуратурата е категорична - разследва се умисъл. Петима души са в ареста - трима сирийски граждани и двама българи. Един от тях е и 15-годишен сириец на име Омар, който е бил настанен в центъра за бежанци в Харманли. Все още се изяснява дали именно той е шофирал автобуса. След инцидента бяха заловени 47 мигранти. 

ВСИЧКО ЗА ТЕЖКИЯ ИНЦИДЕНТ ЧЕТЕТЕ ТУК

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.