Гледайте романтичните комедии „Снежен празник“ от 10.00 ч., „Втори шанс“ от 12.30 ч., „Звезден прах“ от 14.30 ч. и анимационната комедия „Шрек Трети“ от 17.00 ч. тази събота по NOVA

Съботният киноследобед ще започне с истинско екранно забавление с романтична зимна приказка „Снежен празник“. Тя разказва историята на Саманта, която години по-късно все още не е забравила деня, в който нейният любим от гимназията Джейк я е зарязал по време на училищния зимен фестивал. Този спомен би бил най-основателната причина да откаже поканата на старата си приятелка Даяна, която я моли да се върне в родния им град и да помогне в подготовката за предстоящото зимно събитие. Но фактът, че точно сега бащата на Саманта се оттегля от треньорския пост на училищния футболен отбор и ще му бъде отдадено заслуженото уважение на фестивала, я кара да приеме предложението. Това, което не предполага обаче е, че Джейк, който вече е известен професионален куотърбек, също е в града, за да почете треньора и нещо повече – също ще отседне в къщата на баща й. Неспособни да се избягват, Саманта и Джейк се срещат за първи път от години – а искрата помежду им отново пламва със същата сила. Много са се променили, откакто са били тийнейджъри, но ще може ли Саманта някога да прости на Джейк за начина, по който се е отнесъл с нея? 

По-късно от 12.30 ч. зрителите ще имат възможността да гледат романтичната лента на режисьора Питър Сегал „Втори шанс“. Филмът ще ни пренасе в света на Мая Варгас (Дженифър Лопес), която от 15 години работи в универсален магазин, а за 43-ят си рожден ден има само една мечта – да получи повишението, което вярва, че заслужава. Нещата се объркват, когато е пренебрегната заради дипломирания в „Дюк” колега Артър. Несправедливото отношение я кара да се вкопчи все по-силно в битката за по-добър шанс в живота. С помощта на приятел, който „доукрасява” биографията й, Мая получава съвсем нов облик за пред света. Това е напълно достатъчно, за да впечатли мениджърите на голяма козметична компания, които й предлагат страхотна работа с много мечтани привилегии – луксозен апартамент, просторен офис, кредитни карти. Това е вторият шанс, от който Мая се нуждае, за да докаже своя истински талант.

Но ако житейските избори определят пътя ни към щастието, дали те винаги са правилни и дали в крайна сметка ни отвеждат там, където сме искали?

Приказният киноследобед ще продължи с приключенската фантастична история „Звезден прах”  от 14.30 ч. по NOVA. Принцове – интриганти, зли магьосници, летящи пирати, прекрасна любов, истински герой и един вълшебен свят. „Какво повече може да се иска?” – възкликва журналистът от Today Джин Шалит за „Звезден прах”, грандиозно приключение с участието на Клеър Дейнс, Мишел Пфайфър и Робърт Де Ниро. Филмът е екранизация по едноименния роман на Нийл Геймън. Макар стилистиката да напомня на творбите на майстора в жанра Тери Гилиъм, режисьор е Матю Вон, когото познаваме от съвместната му работа с Гай Ричи по „Гепи”.

Историята разказва за Тристан Торн – обикновен младеж, влюбен в най-красивото момиче в неговото село. Когато една нощ вижда падаща звезда, той й обещава, че ще й я донесе като доказателство за своята любов. Задачата утежнява фактът, че селото му се намира на границата със страната Стормленд и преминаването отвъд е абсолютно забранено. Той обаче е решен на всичко, за да стигне до тази паднала звезда. А тя е красива русокоса девойка, към която са устремени и няколко вещици и борещи се за трона на Стормхолд принцове. Те всички искат сърцето й, буквално. Но тя ще го даде само на един.

Финал на празничният киномаратон ще постави хитовата анимация „Шрек Трети“ от 17.00 ч., в която ще проследим приключенията на симпатичния добър огър и неговото семейство. 

След като крал Харолд, бащата на Фиона, се разболява тежко, на Шрек се пада не леката задача да поеме кралската корона и да застане начело на кралството. Но симпатичното и добродушно чудовище не желае да понесе тази отговорност. Затова Шрек, Фиона, Магарето и Котарака в чизми се отправят на пътешествие с цел да открият Арти, известен още като крал Артур - кръвния наследник, отказал короната, за да го превърнат от разглезен хлапак бунтар в благородник.

Междувременно Чаровният принц, отхвърленият кандидат-младоженец на Фиона, организира парад на най-омразните приказни герои, сред които е и капитан Хук, като ги подстрекава да нахлуят в замъка и да превземат трона със сила. Но Фиона и майка й Лилиан крият таен коз: армия от приказни герои и героини - Ланселот, Снежанка, Пепеляшка и много други, които ще се противопоставят на вражеската атака. Третата част на една от най-касовите анимации в света на киното „Шрек“, подходяща едновременно за възрастни и деца, ще осигури нова порция смях и приключения, като се прицелва в сериозни житейски проблеми, интерпретирани с много хумор и не едно или две намигвания към зрителя.

Не пропускайте романтичните комедии „Снежен празник“ от 10.00 ч., „Втори шанс“ от 12.30 ч., „Звезден прах“ от 14.30 ч. и анимационната комедия „Шрек Трети“ от 17.00 ч. тази събота по NOVA