Гледайте „Смърфовете: Забравеното селце“ от 6.40 ч., „Шрек Трети“ от 8.20 ч. и „Зайчето Питър“ от 10.00 ч.

Приказна сутрешна програма очаква зрителите на NOVA в първия ден от новата 2023-та година.

Старт ще даде приключенската анимация на режисьора Кели Ашбъри „Смърфовете: Забравеното селце“, която ще разкаже историята на Смърфиета и нейните приятели, тръгнали към Забранената гора, за да намерят изгубено село. Когато злият магьосник Гаргамел научава за тяхната цел, той замисля план, с който да попречи на смърфовете да го открият.

По-късно от 8.20 ч. следва хитовата анимация „Шрек Трети“, която ще проследи приключенията на симпатичния добър огър и неговото семейство. След като крал Харолд, бащата на Фиона, се разболява тежко, на Шрек се пада нелеката задача да поеме кралската корона и да застане начело на кралството. Но симпатичното и добродушно чудовище не желае да понесе тази отговорност. Затова Шрек, Фиона, Магарето и Котарака в чизми се отправят на пътешествие с цел да открият Арти, известен още като крал Артур - кръвния наследник, отказал короната, за да го превърнат от разглезен хлапак бунтар в благородник.

Междувременно Чаровният принц, отхвърленият кандидат-младоженец на Фиона, организира парад на най-омразните приказни герои, сред които е и капитан Хук, като ги подстрекава да нахлуят в замъка и да превземат трона със сила. Но Фиона и майка й Лилиан крият таен коз: армия от приказни герои и героини - Ланселот, Снежанка, Пепеляшка и много други, които ще се противопоставят на вражеската атака…

Премиерната лента „Зайчето Питър“ ще постави финал на сутрешния киномаратон на 1 януари. Приключенската фентъзи-комедия на режисьора Уил Глюк ще запознае зрителите с палавия герой Зайчето Питър. Във филма враждата на Питър с г-н Макгрегър ескалира до по-големи висоти от всякога, тъй като тяхната битка за контрол над желаната зеленчукова градина на Макгрегър и привързаността на сърдечния любител на животните, който живее в съседство се простира до Лейк Дистрикт и Лондон. 

Не пропускайте „Смърфовете: Забравеното селце“ от 6.40 ч., „Шрек Трети“ от 8.20 ч. и „Зайчето Питър“ от 10.00 ч.