Пострадалата е е болница, нападателят ѝ се издирва

Маскиран мъж заля с киселина жена в Пловдив. Тя е настанена в Клиниката по изгаряния в пловдивската университетска болница „Свети Георги”. Пострадалата е на 52-години и е ясновидка. Практикувала е в дома си, където е гледала на карти. Тя е нападната в жилището си, където е приемала и клиентите си, на които е взимала между 50 и 100 лева на сеанс.

Маскираният нападател е нахлул в дома на пострадалата около 13:30 часа във вторник. Нападателят все още се издирва.

Маскиран заля с киселина жена в Пловдив, издирват го

„Жената е залята с корозивна течност. Все още не можем да кажем дали това е киселина или основа. По-скоро е киселина, но не можем да потвърдим все още със сигурност. Пострадалата е получила дълбоки изгаряния в областта на лицето и горния и долния крайник. Състоянието ѝ е стабилно. Тя е контактна и адекватна. Поставена е в реанимация”, заяви дежурният лекар в УМБАЛ „Свети Георги” доктор Янева.  

По думите ѝ жената има съпътстващи заболявания, но в момента няма усложнения от тях. „Не е споделила информация дали е разпознала нападателя си. Със сигурност ѝ предстои една операция заради дълбоките изгаряния”.

Повече гледайте във видеото.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.