Пламен Димитров коментира, че не може да се направят нови експертизи, защото кръвта е унищожена

При разследването на катастрофата с две жертви, причинена от Георги Семерджиев в София, има пропуск. Това обясни в „Здравей, България” адвокатът на семейството на загиналата Хариет Стефанович Пламен Димитров.

„Не е назначена токсикологична експертиза от лекари токсиколози, които да кажат кога е приет наркотикът - дали преди пътнотранспортното произшествие, или се е дрогирал, след като се е прибрал”, поясни защитникът.

Относно информацията за разминаване при експертизите, той посочи: „Съдебно-химическата експертиза показва, че няма наличие на алкохол и амфетамини в кръвта на Семерджиев. При съдебно-химическите експертизи апаратурата хваща от 0,1 до 0,5 нанограма в милиграма. След това е направена съдебно-токсикологична експертиза. Апаратурата е по-чувствителна и хваща до 0,9 нанограма в милиграм. Именно тогава се намират амфетамини. Проблемът е, че кръвта е отишла при експертите замразена. Тя е била 3 милиграма”.

След задържането на Семерджиев му е направен тест с дрегер за алкохол и му е взета проба за наркотици с DrugCheck, уточни адвокатът. „Резултатът от DrugCheck показва, че има амфетамини и метаамфетамин. Предполагам, че тежест в съда ще има токсикохимическата експертиза. Която доказва, че има амфетамини и метаамфетамини”, разясни

Дори да падне обвинението, че е шофирал под влияние на наркотици, Семерджиев има още четири обвинения - най-тежкото, от които е за смъртта на двете момичета. Димитров коментира, че не може да се направи нова експертиза, защото кръвта е унищожена.

Повече гледайте във видеото. 

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.