Иван Гешев също потвърди, че е изготвена нова европейска заповед за арест

Отново обявиха банкера Цветан Василев за международно издирване. През миналата седмица за него е била издадена Европейска заповед за арест, а от тази седмица е подаден за издирване от Интерпол, съобщи БНР, позовавайки се на свои източници. Причината е ново разследване срещу него, по което работи Софийската градска прокуратура.

През август 2022 г. адвокатът на Василев - Константин Симеонов, обяви, че по искане на клиента му Международната организация на криминалната полиция е взела решение да изтрие всички данни в системата на Интерпол, свързани с него. Той влезе в системата през 2014 г., когато започна разследването за фалита на КТБ и се оказа, че е напуснал страната.

Главният прокурор: Картината по шосетата показва завладяната от мафията държава

В последните седмици името на Цветан Василев отново е в публичното пространство по повод разкритията на прокуратурата, че е в основата на заговор за дискредитиране на главния прокурор и висши полицаи. 

Главният прокурор Иван Гешев също потвърди, че е изготвена нова европейска заповед за арест, въз основа на която Василев е включен в Шенгенската информационна система и е поискано да бъде обявен за международно издирване.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.