В акцията по издирването на избягалия участва и следово куче

Екшън край летище София. Полицейски коли преследваха джип с нелегални мигранти. Гонката приключи, след като автомобилът удари четири паркирани коли, а шофьорът избяга. Всичко се разиграва по обед в четвъртък. Към 19 часа беглецът все още се издирва. 

По обяд джипът, с румънски номера, не се подчинява на полицейски сигнал и започва преследване.

„Шофьорът е офейкал, защото се осигурява от условия за офейкване и за покриване на случаи. И някой ден може да има и жертви, както е имало”, коментира Георги - собственик на ударена кола.

Шофьорът на джипа спира, удряйки се в четири коли, паркирани до офиса на „София Еърпорт” на улица „Христофор Колумб”. Пострадали няма. В джипа полицаите намерили петима души без документи за самоличност, които твърдели, че са сирийци.

„Казаха ми, че са бягали с бежанци. Шофьорът е избягал някъде, бежанците са ги прибрали. Ако не са подали сигнал, надали ще го видят или намерят. Може би трябва да видят записите от камерите от сградата наблизо”, смята Тодор.

Една от ударените коли е собственост на Георги. „Ако е само калник, врата и задна врата е едно. Силно се надявам да не остане с поправка на щети, а да се задвижат реално нещата, а не да остават дела „на трупчета”, поиска собственикът на ударена кола.

В акцията по издирването на избягалия шофьор участва и следово куче. Това е втора гонка с полицията с рамките на часове. Снощи 11 мигранти са били задържани във ван край Владая.


Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.