Те бяха арестувани в рамките на разследването на убийството на Димитър Малинов

Районната прокуратура в Пловдив ще поиска от съда 19-годишните близнаци от село Цалапица да бъдат задържани за постоянно.

Колата, с която е похитен Димитър от Цалапица, е на бащата на близнаците

Двамата братя бяха арестувани в рамките на разследването на убийството на Димитър Малинов. Той беше открит пребит до смърт и заровен след 7-дневно издирване.

В селото се носят различни слухове за мотива, довел до убийството му. Основните версии са пари или наркотици.

Според близките на убития двамата братя - Борислав и Валентин Динкови не само са укрили трупа, но и шест дни умишлен са мълчали пред полицията.

"Те са укрили информация, защото не са се обадили и са избягали на морето. Майка им и баща им са ги закарали на морето, на Приморско. Платили са им нощувките и са се върнали да видят най-нагло  какво става тук. Ако съдът ги пусне, означава че ги укриват и това е безхаберие в държавата", посочва Валерия Петрова, втората майка на убитото момче.

 

Жителите на Цалапица настояват да бъде променено обвинението към двамата братя. Смятат, че са съучастници на основния заподозрян, а не помагачи. Именно двамата братя сочат мястото, на което е заровен трупът на Димитър. 

Освен изселване на двете фамилии, замесени в убийството, жителите на Цалапица поискаха и оставката на ръководството на полицейското управление в Стамболийски. Събира се и подписка, която ще изпратят до прокуратурата и съда.

Недоволството в село Цалапица продължава.

Снощи за поредна вечер имаше шествие. Хората искат доживотни присъди за тежкото престъпление. Протест ще има и днес в 14.00 ч.В населеното място се организира и подписка. 

„Искаме оставки и пълна проверка за немарливостта на МВР-Стамболийски. Всичко са прикривали. Искаме двете фамилии, замесени в убийството, да се изселят”, каза в ефира на „Здравей, България” втората майка на убития – Валерия Петрова.

„След първото отразяване в медиите, Наска Бакалова – майката на убитото дете, беше привикана в полицията, за да й се търси отговорност защо каним медиите да разгласяват случая. Предполагаме, че има чадър от полицията. Настояваме за незабавна проверка”, заяви Пейчо Малинов, чичо на убития.