Това заяви неговият адвокат

Васил Божков е задържан. Бизнесменът ще бъде откаран в МВР болница за преглед. Това заяви неговият адвокат Стоян Баумайер. Той уточни, че до 24 август Божков не е имал разрешение от властите да напуска Дубай.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Божков: Кацнах. Имам среща с бухалките (ВИДЕО)

Защитникът добави, че в момента не може да коментира защо Божков е арестуван. Щели да коментират в понеделник. „Неговите мотиви са да изчисти името си пред съда”, обясни Баумайер решението на Божков да се върне в България.

„Не мисля, че трябва да вкарвате моя клиент в роли във филми, за които той даже не знае, че е имало кастинг”, категоричен е Баумайер по повод има ли връзка връщането на Божков с убийството на бизнесмена Алексей Петров.

Васил Божков: Прибирам се в България (ВИДЕО+СНИМКА)

От Софийската градска прокуратура обявиха, че Божков се е явил доброволно пред органите на МВР на летище София. Спрямо него по досъдебни производства, водени в СГП, има наложена мярка за задържане за срок до 72 часа.

От СГП уточняват, че с оглед на това, че Божков има качеството на свидетел по друго досъдебно производство, водено в СГП, по което са изпращани молби за международна правна помощ, като същите не са били изпълнени, предстои призоваването му за разпит в качеството на свидетел.

Източник: БГНЕС