Той беше внесен от "БСП за България“, "Възраждане“ и "Има такъв народ“

Дебатите по втория вот на недоверие към кабинета с министър-председател Николай Денков ще се проведат на 15 ноември. Това обяви председателят на Народното събрание Росен Желязков.

В зависимост от края на разискванията ще бъде насрочено и самото гласуване. Правилникът на Народното събрание гласи, че не по-рано от 24 часа след приключване на разискванията се гласува и самият проект на решение.

Пеевски: Това е атлантическо правителство, трябва да го има

Вотът на недоверие бе внесе от "БСП за България“, "Възраждане“ и "Има такъв народ“. Мотивът за него е "неспособността правителството да гарантира националната сигурност и отбраната на страната".

Първият вот на недоверие към кабинета  "Денков-Габриел“  беше отхвърлен на 13 октомври по време на извънредно заседание на парламента. Тогава той бе внесен от 72 депутати от "Възраждане“, "БСП за България“, ИТН и независимия Радостин Василев.

Днес в предаването "Твоят ден" по NOVA NEWS депутатът от ПП Искрен Митев заяви, че приветства предстоящия вот на недоверие срещу кабинета и заяви, че това е инструмент на опозицията и такава е нейната работа. „Всеки тест за управлението е полезен, за да покаже колко е стабилно управляващото мнозинство. Не смятам, че ГЕРБ ще го подкрепят и не смятам, че има по-добра алтернатива в момента”, категоричен бе той.

Източник: НЕЛЛИ ЖЕЛЕВА, БТА