След разследването на Вероника Димитрова в рубриката „По следите” от общинското предприятие са започнали разследване

Вандалщина, измамни практики, неподдържани пътища и недостиг на работници - всичко това е разкрило временното ръководство на Централните софийски гробища. След разследването на Вероника Димитрова в рубриката „По следите” от общинското предприятие са издали заповед, която да изключи възможността да бъдат рекетирани близки на покойници. От Столичната община обещаха да съдействат за по-добрата поддръжка на гробищните паркове.

РАЗСЛЕДВАНЕ НА NOVA: Гробари рекетират близки на починали в София

"Мога да кажа, че мястото, което би следвало да бъде за вечен покой, е превърнато метафорично казано в ад. Това, което заварихме, е липса на всякаква организация в това число и на всякакви нормативни документи По-голям контрол може да се изгради само при пълно заснемане на гробните паркове и цифровизация", смята Румен Димитров, и.д. директор на ОП „Гробищни паркове”.

Oт своя страна кметът на София Васил Терзиев обясни, че е назначен заместник-директор по сигурността в предприятието. "Целта е да ограничим достъпа на хора, за които има съмнения, че извършват вандалски прояви, нерегламентирана дейност и поругават гробовете на нашите близки", написа той в социалната мрежа Facebook.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase