Какви решения бяха взети на националната среща на „Да, България”

На фона на преговорите между управляващите партньори днес, партия „Да, България” проведе националната си конференция. На форума бяха взети решения относно мандата на преговарящия екип, приоритетите, както и европейските избори.

Чуха се призиви за смяна на ръководството, но това няма да се случи, стана ясно още сутринта.

По думите на Ивайло Мирчев това не е отчетно-изборна конференция, за да може да се сменят ръководните органи, такава се очаква другата година.

"Да, България" реши да се присъедини към семейството на ЕНП

„Да, България” определи и към коя група иска да се присъедини след Европейските избори, това ще е групата на Европейската народна партия.

А от думите на председателя на ДСБ Атанас Атанасов става ясно, че текат разговори и ПП-ДБ да стане обща организация с общо ръководство и механизми за избора му.

„ Проведохме анкети из нашите централи по райони и общото мнение е Европейската народна партия. Имаше разговори и за АЛДЕ, но мнозинството пожелаха да е ЕНП. Партията е единна в това, че трябва първо да се продължи с реформите, а кадровите назначения да са на втори план. Аз виждам, че в ГЕРБ също има желание за промяна, но трябва да спрем да си говорим през медиите и да седнем на масата”, заяви Ивайло Мирчев.

„Трябва да бъдем още по-обединени ние в ДБ. И да привлечем към себе си ПП, да имаме общи ръководители и механизми”, заяви Атанас Атанасов.

Не изпускайте ритъма на деня! Последвайте ни в Google News Showcase