Стотици военни и хеликоптери се включиха в спасителната акция

Шести ден на спасителната акция в Стара планина. 400 души тръгнаха да търсят Мирослав Късовски, изгубил се в местността "Джандема" над Калофер. Акцията се ръководи от началника на отбраната ген. Константин Попов. 

Все още няма резултат от претърсването. Две от групите вече са обходили маршрутите си и продължават по допълнителен периметър. 

По темата

300 военнослужещи и още 100 полицаи и планински спасители участват в издирването на 34-годишния планинар. Осем групи с военни тръгнаха от Калофер, а други ще претърсват района от хижа „Тъжа”.

Обстановката в Балкана отново е тежка. Районът се облита с хеликоптер „Кугар” с термо камера.

За определянето на маршрутите за претърсване безценна помощ са оказали планинските спасители, които заедно с приятелите на Миро, не губят надежда за откриването му.

До неделя сутринта има активност на телефона му, обясни в „Здравей, България” един от приятелите на Мирослав, който също го издирва. Именно затова се предполага, че е жив и чака помощ някъде.

Основните планински маршрути вече са обходени. Военни, полицай и планински спасители планират да обходят планински район от нови над 20 километра.

Репортер: Георги Манев