"Изкупната цена на млякото е под 1 лв., а в магазините стига 4 лв.", призна представителят на Комисията за защита на потребителите

„При почти всяка проверка, която извършваме, констатираме и някакво нарушение. От 200 проверки имаме 190 нарушения”. Това заяви Ангел Джалев от Комисията за защита на потребителите в ефира на предаването „Твоят ден” по NOVA NEWS.

„На всеки се е случвало да бъде привлечен от дадена промоция в голям търговски обект и да види, че продуктът с намалена цена е изчерпан, промоцията е променена или неактивна. Вижда се разлика в етикета - при цената, обявена на щанда и тази, която излиза на касата. Случва се потребителите да бъдат заблуждавани и при обявяването за единица мярка или пък стоки да се рекламират като произведени в България, а всъщност да нямат нищо общо с родното производство”, каза Джалев.

Освободиха шефа на единствената държавна млекопреработвателна компания в България

На въпрос как си обяснява, че единствената държавна компания може да намали цените на сирена и кашкавали с до 30% и очаква и частните компании да я последват, той каза: „Изкупната цена на 1 л прясно мляко е под 1 лв., а цената в търговската верига стига до 4 лв. – така си го обяснявам”.

Новините на NOVA - вече в InstagramTwitterTelegram и Viber - последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook