Нужно е изясняване на пътя пред Реформаторския блок, заяви Надежда Нейнски

„Голям проблем в България е невъзможността да се води дискусия за сериозните проблеми, има политически аутизъм в дясното пространство. Всеки се смята за прав и затова се оформят отборите на един или друг лидер. На практика това, за което трябва да се води дискусия, е политическият път на Реформаторския блок”, каза в студиото на „Всяка неделя” бившият външен министър Надежда Нейнски.

Според нея в последните месеци се вижда различно отношение към истината от представители на едно и също поколение. Нейнски добави, че правителството на СДС от 1997-2001 година, както и това през 1992-а са били реформаторски, които са направили много неща в България.

„Дори най-тежките критици ще признаят, че направихме промени. Това е и целта пред Реформаторския блок. За да има сили, той трябва да стъпи върху всичко добро, което е направила десницата в България”, категорична бе тя.

„Някои хора бяха изгонени от СДС заради идеята за развитие на „Синята коалиция”. Парадоксът е, че сега Реформаторският блок иска да ни отстрани по същата причина”, заяви Нейнски.

Целия разговор гледайте във видеото.