Кампанията е под надслов „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух”

Когато малкият Росен се ражда, Мариана и Валентин се надяват да не е като другите им две деца, които са с увреден слух. Решават да проверят дали слухът му е нормален. Оказва се обаче, че няма апаратура, която да измери слуха в такава ранна възраст. Три години по-късно родителите правят аудиограма на Росен и научават лошата новина.  

За три години Росен произнася само две думи - мама и кака. От началото на годината обаче е с имплант и вече знае доста повече. „Разликата е голяма, преди не знаеше кое какво означава, името си не знаеше”, споделя майката на Росен.

Цената Росен да проговори е 1 200 лева. Толкова струва нов процесор за импланта. В момента на всеки три дни са необходими нови батерии. Това струва между 80 и 100 лева на месец, което за родителите е почти непосилно, защото и двамата са безработни. Надеждата на семейството е в „Българската Коледа”.

1117 е номерът, на който абонатите на всички мобилни оператори могат да дарят 1 лев на дете в беда, в рамките на кампанията „Българската Коледа”. Можете да помогнете и с обаждане на 0900-11-17.

Тази година мотото на кампанията е „За по-малко деца с увредено зрение и увреден слух” и освен чрез SMS и телефонно обаждане, можете да помогнете и с дарение на сметката.

Повече за проблемите на малкия Росен и за „Българската Коледа” ще научите от видеото тук.