Разговор в „Здравей, България” с Ани Салич и Деница Сачева за изразходването на средствата в кампанията

Над 840 000 лева са събраните към момента средства в кампанията „Заедно в бедствието” на Нова телевизия, Български дарителски форум и фондация „Помощ за благотворителността”. Водещата на Новините на Нова Ани Салич и Деница Сачева са представители на Обществения съвет DMS Varna, който ще контролира правилното изразходване на събраните средства. Двете дами гостуваха в „Здравей, България” по Нова, за да разкажат как ще се използва сумата от кампанията, в която досега са получени над 674 000 SMS-а, а 170 793 лева са преведени по банковата сметка. 

„Засега средствата са крайно недостатъчни, защото пострадалите са много. Вярвам, че ще съберем поне 1 милион”, коментира Ани Салич. „Вярвам, че с подкрепата на всички медии, които са включени в Обществения съвет, ще съберем и още 1 милион, защото той е крайно необходим за тези, които ще загубят или вече са си загубили къщите си”. Става дума за около 250 семейства, които въобще не могат да се върнат в домовете си, разказа Ани Салич. 

Деница Сачева на свой ред отбеляза, че изразходените средства се отчитат всеки ден в сайта www.dmsbg.com

Събраната сума в помощ на пострадалите във Варна и региона непрекъснато нараства. Можете да подкрепите кампанията „Заедно в бедствието” с дарителски SMS с текст DMS Varna на номер 17 777 за всички оператори на цена от 1 лев или чрез превод по банковата сметка

IBAN: BG50 UNCR 7000 1520 9423 89
BIC: UNCRBGSF
Банка: Уникредит Булбанк

Адрес: София, пл. „Св. Неделя” №7
Име: ФПББ
Основание: наводнение 2014