Зрителите могат да гласуват за отличията на сайта на предаването

„Господари на ефира” обявиха номинациите за най-заслужилите носители на „Златен скункс” и „Бяла лястовица” за 2014 г. Зрителите разполагат с няколко седмици да изберат големия призьор в двете категории, като гласуват в официалния сайт на предаването Gospodari.com.

Вотът предизвика огромен зрителски интерес oсобено в понеделник вечер, когато водещите Малин Кръстев и Герасим Георгиев–Геро обявиха номинираните в класическата дисциплина „Златен скункс”. Тогава предаването е достигнало гледаемост от 30.76 % дял от зрителите. Данните са на независимата международна пийпълметрична агенция Nielsen, за часовия слот от 23:02 до 23:36 ч. при зрителите в активна възраст 18-49 години. За сравнение по същото време втората конкурентна телевизия достига едва 16.77 %.  

Номинации за „Бяла лястовица“ за 2014 г.
- Учителят по физика Теодосий Теодосиев, обучил безплатно много деца,  спечелили медали от международни олимпиади.
- Треньорът по футбол Димитър Пенев по повод 20 години от четвъртото място на националния ни отбор на Световното първенство в САЩ през 1994 г.
- Момчетата, спасили давещо се куче в заледено езеро.
- Ансамбълът по художествена гимнастика, донесъл на България световната титла в многобоя.

Номинации за „Златен скункс” за 2014 г. 
- Николай Бареков за това, че за първи път в политическата история  лидер свали доверието си от собствените си депутати.
- Шефката на ЦИК Ивилина Алексиева, защото се опита да игнорира сигналите на „Господари на ефира” за агитацията на турски език от страна на ДПС.
- Сергей Станишев за поредната загуба на партията му под негово ръководство.
- Участникът във VIP Brother Тачо, защото удари бившата си любовница  Зорница.
- Цветан Цветанов, оказал се първият бивш министър, получил ефективна присъда на първа инстанция.
- „Мис Плеймейт 2013” Елена Кучкова, която въпреки дипломата си по специалност „Финансово управление” не знае името на министъра на финансите.
- Бившият председател на Народно събрание Христо Бисеров за обвиненията  в пране на пари, данъчни престъпления и  подаване на неверни данни към Сметната палата.