Поредицата представя най-известните шпиони в историята на света

Премиерната поредица „Майстори на шпионажа” по Viasat History ще представи най-известните шпиони през вековете. Епизодите ще се излъчват всеки понеделник от 22.00 ч. – от 5 октомври до 9 ноември.

Продукцията отвежда зрителите назад през вековете, като разглежда историята на мъже и жени, които са упражнявали реална власт, дърпали са невидими струни, избирали са оперативните агенти и са създавали методите, използвани от тайните служби по света. Те са били хладнокръвни и безпощадни, готови да направят всичко, за да служат на своите политически лидери и крале. Те излагат пред нас кодовете и шифрите и разказват историите на най-скандално известните от всички майстори на шпионажа.

Още в началото поредицата разказва за две жени – шпионки. София Потоцкая, назначена от руския военен лидер Потьомкин да управлява шпионски мрежи в Полша, и Мата Хари, вербувана като германски агент. Зрителите ще видят и Томас Кромуел, създал мрежа от шпиони, които насочват Хенри VIII по време на неговите неприятности с Рим, разводите, опитите за убийства и създаването на нова религия.

Сред интересните персонажи е още непреклонният протестант Франсис Уолсингам, който се превръща в един от най-великите в историята майстори на шпионажа и незаменим служител на кралица Елизабет I. Забележителна е и историята на всемогъщия кардинал Ришельо, мразен заради изключително сложната и ефективна шпионска мрежа, която създава, за да доминира в двора на Луи XIII. 

Още за продукциите на Viasat History можете да откриете на сайта http://viasathistory.bg/, както и на Facebоок страницата на канала