Не пропускайте да видите как мистичното племе Тураджа постига хармония с природата в събота от 13.00 ч. по Diema

Приключенците от „Без багаж“ продължават съжителството си с мистичното племе Тураджа из планините в южната част на индонезийския остров Сулавеси в следващия епизод на туристическото предаване тази събота от 13.00 ч. по Diema.

Тураджа знаят добре, че изкуството на оцеляването е в хармонията, а зрителите ще видят как успяват да я постигнат. Местните хора вярват, че хората, животните и растенията са свързани с невидима нишка в обща система. Дори и един от трите елемента да бъде наранен, от последиците неминуемо ще пострадат и останалите.

Таллу Лолона е част от вярването Алюк То Доло и учи Тураджа да уважават родителите си, по-възрастните, предците и баланса в живота като цяло. Тураджа почитат всичко живо. Талу Лолона е най-важната връзка между живите същества в тази митична земя. Тураджа вярват, че къщата им, Тонгконан, е не просто дом, а малка вселена. Тонгконан принадлежи на То Ма‘рапу, семеен клан с кръвна връзка. Всеки Тонгконан си има свой семеен закон, който макар и никъде да не е описан, се предава от родители на деца чрез ежедневна практика.

Как се строи Тонгконан и каква е символиката на хамбарите, наречени Аланг, ще видите в „Без багаж“ тази събота от 13.00 ч. по Diema.