Не пропускайте впечатляващите продукции в рамките на „Кухата корона” по Шекспир – втора част на „Хенри IV” в събота от 21.00 ч. и „Хенри V” в неделя от 21.00 ч. по KinoNova

И този уикенд зрителите ще се пренесат назад във времето с две премиери от филмовата поредицa „Кухата корона” по KinoNova, вдъхновена от историческите драми на Уилям Шекспир. След като миналия уикенд киноманите проследиха „Ричард II” и първата част на „Хенри IV”, тази събота и неделя киноканалът ще излъчи съответно втората част на „Хенри IV” и „Хенри V”. 

Зрителите ще имат възможност да се насладят на завладяващи исторически разкази, мащабни сцени и изключителна актьорска игра с втората част на „Хенри IV” тази събота от 21.00 ч. по KinoNova. Джеръми Айрънс отново ще влезе в образа на Хенри IV, за да  пресъздаде едни от най-драматичните събития в историята на средновековната английска монархия. След битката при Шрузбъри Нортъмбърланд (Алън Армстронг) разбира, че синът му е мъртъв. От името на все по-немощния крал мировият съдия (Джефри Палмър) се опитва да отдели Фалстаф (Саймън Ръсел Бийл) от принц Хал (Том Хидълстън). Междувременно бунтовниците кроят метеж, от чийто изход зависи дали умиращият крал ще се помири със сина си и ще постигне покой.

Финалът на вълнуващата поредица от четирите филмови адаптации на историческите драми на Шекспир ще настъпи с „Хенри V” в неделя от 21.00 ч. по KinoNova. В главната роля на Хенри V зрителите ще видят Том Хидълстън, партнират му Жереми Ковийо, Антон Лесър и други. Френският посланик отправя предизвикателство от френския дофин, а Хенри дава клетва, че ще отвърне с всички сили. 

Не пропускайте впечатляващите филмови продукции в рамките на „Кухата корона” по Уилям Шекспир  – „Хенри IV”, част втора в събота, 30 януари, от 21.00 ч. и „Хенри V” в неделя, 31 януари, от 21.00 ч. по KinoNova.