Хитови заглавия и вечни класики носи златната селекция по KinoNova всяка вечер от 21.00 ч. през февруари

В месеца на най-престижното кино събитие – връчването на наградите „Оскар”, KinoNova поднася на зрителите специално подбрана филмова селекция за ценители с „Треска за Оскари” 2016. От 1 февруари всяка вечер в 21.00 ч. в продължение на 28 дни почитателите на седмото изкуство имат възможността да се насладят на някои от вечните класики и едни от най-големите хитове, смесица от американско и европейско кино и разнообразие от жанрове. В рамките на кампанията всеки петък и събота отново от 21.00 ч. KinoNova ще представи златна серия от премиерни заглавия.

Звездното начало на 1 февруари поставя  един от най-добрите филми за 2005 г. – „Късметлията”. В лентата, която критиците определят като „пълен триумф”, участват носителите на „Оскар” Ръсел Кроу (Най-добър актьор, „Гладиатор”), Рене Зелуегър (Най-добра поддържаща актриса, „Студената планина”) и Рон Хауърд (Най-добър режисьор, „Красив ум”). Първата седмица на „Треска за Оскари” ще зарадва киноманите с две премиери  – „Клубът на купувачите от Далас” с Матю Макхонахи в петък (5 февруари, 21.00 ч.) и „Боецът” с Крисчън Бейл и Марк Уолбърг  в събота (6 февруари, 21.00 ч.). Сред другите хитови премиери в „Треска за Оскари” са „Игра на кодове” с участието на Бенедикт Къмбърбач (12 февруари, петък, 21.00 ч.), създаденият по бестселъра на Катрин Стокет „Южнячки” (13 февруари, събота, 21.00 ч.), спортната драма „Кешбол”  с Брад Пит (26 февруари, петък, 21.00 ч.). Сред вечните класики, които зрителите ще могат да си припомнят през февруари в ефира на KinoNova, са обичаният исторически екшън „Гладиатор” (с 5 награди и номинации за Оскар), хитовата драма „Ванила скай”, „Гадни копилета” на Тарантино, „Петият елемент” на Люк Бесон и „Социална мрежа” на Дейвид Финчър.

Златната селекция от всички избрани заглавия можете да разгледате в „Треска за Оскари” 2016 тук.

През целия месец истинските фенове ще могат да гласуват за звездите на „Треска за Оскари” 2016 и да спечелят специални награди за киномани – на Facebook страницата на KinoNova

Насладете се на удоволствието и споделете вкуса на вечните класики и едни от най-хитовите заглавия със златната селекция на KinoNova – всяка вечер от 21.00 ч.