След Деня на влюбените идва седмицата на любовта към тениса

Тенис звездата Григор Димитров продължава подготовката си за турнира Делрей Бийч Оупън, в който ще направи дебютно участие в началото на следващата седмица. Българинът е 27-ми в световната ранглиста и е амбициран да скъси дистанцията до топ 10 след надпреварата във Флорида.

От 15 до 19 февруари зрителите могат да гледат по четири мача oт Делрей Бийч Оупън всяка вечер. Началният час на ранните е 19:30 и 21:30 ч., а през нощта срещите са от 1:00 и 3:00 ч. българско време. 

В събота, 20 февруари, е времето за решителните двубои – първият полуфинал е в 22:00 ч., а вторият е в 3:00 след полунощ. В неделната вечер от 20:00 ч. е финалът на двойки, а решителната среща от турнира по единично е с начален час 22:00. 

Зрителите на Diema Extra ще могат да следят любопитни подробности и коментари за двубоите на Григор Димитров, отразени със специална студийна програма, в която ще бъдат анализирани най-важните моменти и ключовите отигравания от мачовете с негово участие. 

Освен срещите и специалната студийна програма по Diema Sport HD и Diema Sport 2 HD, Gong.bg подготвя специална секция „Голям тенис с Gong.bg”, която ще стартира на 15 февруари. На сайта потребителите ще могат да проследят всички актуални новини от турнира и богато видео съдържание – подбрани моменти от турнира, аудио, видео галерии и всичко свързано със събитието. Всички срещи от турнира ще се излъчват онлайн в GongPlay, а твърдите фенове на Facebook могат да следят турнира и през Facebook страницата на Gong.bg.

Делрей Бийч Оупън е част от ATP World Tour 250 series. Предстоящото му издание събира едни от най-високопоставените играчи в 23-годишната история на турнира. В списъка блестят имената на Милош Раонич, Кевин Андерсън, Томи Хаас и Иво Карлович, който спечели турнира миналата година. В историята на надпреварата са триумфирали Тод Мартин, Лейтън Хюит, Ксавие Малис, Хуан Мартин дел Потро и Марин Чирич. 

Снимка: Лора Рахнева