До една-две седмици трябва да е окончателно ясно кога ще се играе мачът за европейската титла

Най-добрият български боксьор Кубрат Пулев разкри кога точно ще се играе мачът с Дерек Чисора за европейската титла. Досега се смяташе, че двубоят ще е на 9 април, но специално за Нова телевизия Кобрата разкри, че датата е почти месец по-късно – 7 май.

„Може би мачът ще бъде в Хамбург на 7 май, но това вече ще го изясним. До една-две седмици трябва да е окончателно ясно. Аз нямам претенции. Не отказвам на никого, и да победя, и да падна, важното е да стане хубава битка”, коментира Кубрат Пулев. 

„Все още не съм готов за този съперник, има време за подготовка. Трябва сериозна кондиционна подготовка, той е такъв боксьор, че постоянно пресира съперника и вдига темпото, така че трябва да съм подготвен. Има добри удари, но мисля, че съм по-добър. Нека да стане ясно 100%, че ще играем и тогава ще коментираме силните и слабите му страни”, отбеляза още той.

Кубрат Пулев посрещна в България двамата си съотборници Артур Ейбрахам и Джей Кулкай в понеделник, с които ще се подготвя на високопланинската база в Белмекен. Боксьорът призна, че ги е убедил да дойдат у нас заедно с треньора Ули Вегнер.

Снимка: БГНЕС