Следващият съперник на Григор Димитров в Делрей Бийч Оупън ще стане ясен тази вечер. Срещите можете да следите на живо по Diema Sport HD, Diema Sport 2 HD и в GongPlay

Добрите тенисисти трябва да бъдат подготвени за всичко, което може да се случи по време на мач, заяви Григор Димитров след победата над Дуди Села в мач от първия кръг на турнира Делрей Бийч Оупън. Българският тенисист, който даде интервю за официалния уебсайт на надпреварата, надигра своя съперник от Израел с 6:4, 6:2, като мачът се забави с над три часа заради силните ветрове и дъжда в минутите преди началото.

„Времето беше прекрасно, когато се събудих сутринта, но вятърът внезапно задуха силно преди началото на мача. Просто трябва винаги да бъдеш подготвен, защото по време на двубой може да се случи всичко. Аз бях пределно концентриран, защото Дуди е опитен тенисист. Освен това един от недостатъците на играта с една ръка е контролът над удара при подобни ветровити условия”, обясни Григор Димиров.

Следващият му съперник на тенис турнира във Флорида трябва да стане ясен тази вечер след 20.00 ч., информира Gong.bg. В България турнирът Делрей Бийч Оупън се излъчва на живо по Diema Sport HD и Diema Sport 2 HD, както и в GongPlay. Същевременно любителите на тениса могат да следят всичко най-интересно в специалната секция „Голям тенис с Gong.bg”

До 19 февруари всяка вечер зрителите на Diema Extra могат да гледат по четири двубоя от АТП турнира. Началният час на ранните е от 19.30 и 21.30, а през нощта срещите са от 1.00 и 3.00 ч. българско време. В събота (20 февруари) е времето за решителните двубои – първият полуфинал е в 22.00 ч., а вторият е в три часа след полунощ. В неделната вечер от 20.00 ч. е финалът на двойки, а решителната среща от турнира по единично е с начален час 22.00. 

Григор Димитров се бори за завръщане в челната десетка на световната ранглиста след разочароващ сезон 2014. В момента е на 28-о място в класацията на АТП, но самият той признава, че може да извлече и положителен опит от миналата година. „Научих много от миналия сезон и този го започнах по-добре, така че съм щастлив и се наслаждавам на тениса отново. Радвам се на излизането ми на корта дори по време на тренировки и се старая да мисля позитивно”, подчерта българинът.

Снимка: БГНЕС