Тренировките, квалификацията и самата надпревара можете да проследите тази неделя от 18.00 ч. по Diema Sport 2 HD и в Gong Play

Любителите на високите скорости имат възможност да се насладят на втория старт във Формула 1 за Гран При на Бахрейн този уикенд на живо по Diema Sport 2 HD, както и в онлайн платформата Gong Play.

Трасето на пистата „Сахир” е с дължина от 5,412 км, а миналата година надпреварата спечели Люис Хамилтън с Мерцедес. Пистата позволява развиването на висока скорост, а това неминуемо оказва влияние и върху спирачките, които са подложени на високо натоварване. 

Кръгът в Бахрейн е в световния шампионат от 2004 година. Изключение е само 2011 година, когато състезание не беше проведено заради политически проблеми.

Всички тренировки, квалификацията и самата надпревара за Гран При на Бахрейн можете да проследите в неделя от 18.00 ч. директно в ефира на Diema Sport 2 HD, в Gong.bg и в платформата Gong Play

Нова Броудкастинг Груп притежава правата за телевизионно излъчване на всеки детайл от кръговете във Формула 1 – свободните тренировки, квалификациите за място и състезанията – до края на 2019 година. Престижната надпревара ще бъде предавана на живо в каналите на Diema Extra – Diema Sport HD и Diema Sport 2 HD, както и в интернет платформата Gong Play.

Снимка: Gulliver/Getty Images