За първи път българска телевизия участва в създаването на сериал - копродукция между четири държави

"Ускорение" е най-новият мащабен телевизионен проект на Нова Броудкастинг Груп, който е копродукция между четири държави и ще се реализира в България. Сериалът е поредният иновативен продукт, с който медията затвърждава лидерството си във въвеждането на най-актуалните тенденции на българския медиен пазар. За първи път в България ще се снима подобна продукция във вариант на телевизионен сериал, която отговаря на всички изисквания на световното кино производство. Поредицата е криминална екшън драма, а снимките започват следващата година. 

"Зад реализацията на сериала стоят четири европейски държави – едни от най-големите медийни и кино компании във Франция, България, Италия и Израел. От българска страна в осъществяването на продукцията ще участва NOVA, а от италианска – MEDIASET, компанията на Силвио Берлускони.” Това разкри продуцентът и режисьор Димитър Митовски тази сутрин в “Здравей, България”. 

Френската Lagariere и израелската Dori Media са другите две компании, които ще участват в продукцията. Митовски застава зад проекта заедно с продуцента Несим Хасон, който има дългогодишен опит в реализацията и дистрибуцията на много успешни холивудски продукции. Хасон е и член на журито, което определя носителите на най-престижните телевизионни награди “ЕМИ”. Митовски е режисьор на един от най-успешните български филми през последните години - "Мисия Лондон“, и продуцент на популярния криминален сериал "Под прикритие“.

В "Ускорение" ще участват много международни звезди от страните, които го продуцират, както и голяма американска звезда. Освен във Франция, Италия и Израел, голяма част от снимките на сериала ще се осъществят в България. “Идваме да снимаме тук заради качеството, професионализма и таланта на хората в кино индустрията”, разкри Нeсим Хасон.

"С този проект Нова Броудкастинг Груп продължава стратегията си да развива качествени български кино и телевизионни продукции. За нас е голямо предизвикателство да работим по толкова мащабен и иновативен сериал, заедно с някои от най-добрите професионалисти в този бизнес”, коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.