Валери Йорданов, Стоян Радев, Васил Банов, Лидия Инджова са част от звездния каст на продукцията на NOVA и Dream Team Films

Този петък е последният снимачен ден на най-новия български сериал на NOVA “Дяволското гърло” в Смолян, след което снимките ще продължат в столицата. Това е първата българска поредица, която се реализира почти изцяло извън София, в района на Родопите. Близо два месеца продължават снимките на продукцията, като през последните седмици температурата не надвишава 7 градуса, а условията в трудните локации  - планинските върхове и горите край Пампорово, Смолянските езера, Триградското ждрело, пещерата “Дяволското гърло“ - се оказват истинско предизвикателство за екипа.

Валери Йорданов, Стоян Радев, Васил Банов и Лидия Инджова са част от звездния каст на мащабната продукция, а в главните роли ще видим Владимир Карамазов и Теодора Духовникова. Актьорският състав включва и нови лица, както и актьори от Смолянския театър.

“Магията на Родопите и силата на българската природа, история и култура са изключително въздействащи за актьорите и целия ни екип. Локацията на сериала е от голямо значение за историята и за драматургичната основа на концепцията. Планината не е просто  място, където ще бъдат заснети филмовите сцени,  тя представлява пълнокръвен “персонаж”, който участва в цялостното действие и играе важна роля в  съдържанието на филма. Качествената картина, силното актьорско присъствие и сюжетът ще завладеят публиката с появата си в ефир”, споделя продуцентът Евтим Милошев.

“Дяволското гърло” е поредната авторска продукция на NOVA. Заснета с изключително качествена техника от ново поколение, поредицата дава заявка да се превърне в един от най-добрите български сериали и има амбицията да излезе на международния пазар.

”Българските зрители все повече търсят родни продукции и това се вижда не само от резултатите на “Откраднат живот“, но и от интереса на публиката към българските филми в киносалоните. Щастлива съм, че именно NOVA върна интереса на аудиторията към качествените локални филми и сериали на всички платформи. Имаме големи очаквания за този продукт – и като актьорска игра, и като присъствие на естествената среда в сюжета, и по отношение на кинематографията“, коментира Вики Политова, главен оперативен директор на Нова Броудкастинг Груп.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на NOVA, както и на FB страницата на сериала.

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си