Тази година акцентът беше върху съвременната латиноамериканска кухня

VI-ия “Премиер гастрономически фестивал“ в Банско се превърна в интригуващ латиноамерикански фест. Ежегодният  кулинарен празник, организиран от “Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт“, обединява някои от най-добрите шеф-готвачи от цял свят, за да покажат и създадат съвременни ястия, които изненадват и създават удоволствие за сетивата. Всеки ноември вкусове, цветове и аромати от цял свят привличат както професионални шеф-готвачи, така и кулинарни любители в Банско в прочутия “Премиер гастрономически фестивал“, създавайки прекрасни кулинарни спомени.

Разнообразната програма включи едни от най-интересните шеф-готвачи от кулинарния свят. Шеф Омар Моралес от Кордон Блю Мексико представи “Модерна мексиканска кухня за 5* градски и почивни хотели“. Шеф Грегор Фънке от Кордон Блю Перу пък демонстрира тайните на “Модерна перуанска кухня“, която завладя огромна част от глобалната кулинарна сцена и става все по-популярна. Шеф Хронис Дамалас създаде за гостите изключителна запомняща се дегустация с най-интересното от японската и бразилската кухни. Шеф Танос Стасинос, експерт в “Nikkei Cuisine” приготви уникално културно сливане между японски и перуански вкусове в дегустационна вечеря. Известният шеф Марио Перез от ресторант “Лека“ в Барселона сготви “Тропическа перуанска кухня“, която вълнува сетивата, а на 15 ноември шеф Атинагорас Костакос и Алексис Зопас приготвят незабравима дегустационна вечер, вдъхновена от мексиканската и цикладската кухня, сливайки мексикански и цикладски вкусове.

Световноизвестните кулинари имаха възможност да опитат българска кухня и не скриха своята изненада и удовлетворение от нашите ястия. NOVA е медиен партньор на “Премиер гастрономически фестивал“.

Редактор: