3 от най-добрите и коментирани заглавия от Оскарите за 2017 за първи път ще направят своя дебют в българския телевизионен ефир

С наближаването на най-престижните филмови награди, ефирът на KINO NOVA се включва в предстартовата "Треска за Оскари", за да привлече всички киномани от 5 февруари пред телевизионния екран. В продължение на 28 дни всяка вечер от 21.00 ч. зрителите ще могат да се насладят на отличени от Академията хитови филми, а 3 от най-добрите и коментирани заглавия от Оскарите за 2017 ще бъдат излъчени премиерно за българския ефир.

Изключителната селекция по KINO NOVA стартира с филма сензция "La La Land” на 5 февруари, "Флорънс" ще направи своя дебют на 19 февруари, а в навечерието на най-бляскавото и значимо събитие на годината големият финал на "Треска за Оскари" ще сложи биографичната военна драма с режисьор Мел Гибсън  - "Възражение по съвест".

Изданието "Треска за Оскари", превърнало се емблема на филмовия канал KINO NOVA, и тази година ще представи качествено кино в телевизионен вариант. Грандиозното начало на кампанията ще даде абсолютният хит на 2016, разпространяван от Лента – "La La Land" с 14 номинации и 6 награди Оскар, сред които за Най-добра главна женска роля и Най-добър режисьор. Първата седмица ще продължи с историята на младия Албърт и неговия "Боен кон", а "Английският пациент" с 12 номинации и 9 награди Оскар ще завладее ефира на 7 февруари. Зрителите ще могат да видят вълнуващата история на "Южнячки" на 9 февруари, както и първия анимационен филм, номиниран в категорията Най-добър филм - любимата история на "Красавицата и звяра" на 10 февруари.

Премиерата с три номинации на Академията – "Вдън горите", ще даде старт на втората седмица на "Треска за Оскари" по KINO NOVA на 12 февруари. Сред заглавията, които ще приковат зрителите пред екрана, са романтичната класика с Джулия Робъртс "Хубава жена" на 14 февруари в Деня на влюбените, превъплъщението на Том Ханкс в "Капитан Филипс” на 15 февруари, както и хитовата анимация "Отвътре-навън" на 17 февруари.

Третата седмица ще бъде белязана от впечатляващото участие на Мерил Стрийп в премиерата, разпространена от Лента "Флорънс”, първите три от филмите за "Карибски пирати" – от 20 до 22 февруари, а "Гадни копилета" ще подготвят отмъщение на нацистите на 25 февруари.

Две звездни премиери очакват зрителите в четвъртата седмица на кампанията – награденият за "Най-добър сценарий" на 2014 филм – "Тя" и номинираният за 6 Оскара – "Възражение по съвест", също разпространяван от Лента. След това предстои киноманите да видят вечната класика "Пърл Харбър" на 28 февруари и два от филмите за Бонд "007 Координати: Скайфол" и "Спектър" съответно на 2 и 3 март.

Не пропускайте да се насладите на "Треска за Оскари" и едни от най-бляскавите филми от света на киното – всеки ден от 5 февруари в 21.00 ч. само в ефира на KINO NOVA.