Победителите бяха излъчени от независимо жури

На официална церемония вчера БФБЛ обяви победителите в Годишните награди за отговорен бизнес 2017. В 15-ото издание на най-утвърдения и престижен конкурс за корпоративна социална отговорност за призовете в шестте категории се състезаваха рекордните 112 проекта на 71 компании. Наградите на БФБЛ имат за цел да насърчат и популяризират най-добрите практики на
компаниите в области като екология, образование, развитие на служителите, местните общности и цялото общество. Самата церемония е и платформа за обмяна на идеи и опит в областта на отговорното и устойчиво поведение на бизнеса – присъстващите се запознаха накратко с номинациите в отделните категории преди да научат кои от тях са класирани на първо, второ и трето място.

Победителите се излъчват от независимо жури от уважавани представители на бизнеса, публичния и неправителствения сектор, академичните среди и медиите, а една от всички кандидатствали компании, определена със съдействието на Британското посолство в София, взима и специалната награда Engage за ангажираност на служителите към дадена корпоративна кауза. Събитието привлече над 200 гости – високопоставени представители на членове на БФБЛ, фирми и организации, участващи в конкурса, членове на журито, съмишленици от неправителствения сектор, дипломати и медии. Наградите бяха връчени от министъра на икономиката Емил Караниколов, министъра на труда и социалната политика Бисер Петков, заместник-кмета на Столична община Дончо Барбалов, заместник-министъра на образованието и науката Деница Сачева, заместник- министъра на околната среда и водите Николай Кънчев и посланика на Великобритания Н. Пр. Ема Хопкинс. 

"Огромният брой на номинациите в конкурса тази година показва, че за да се развиваме устойчиво е необходимо не само да предлагаме добри продукти и услуги, но и да инвестираме ресурс за подобряване на цялостната среда, в която живеем. Бизнесът в България осъзнава своята водеща роля като сектор, който може действително да предложи ефективни решения на редица предизвикателства, за да направим България още по-добро място за работа и живот", каза председателят на БФБЛ Ираван Хира при откриването на церемонията. Министърът на икономиката Емил Караниколов връчи отличията в категория "Инвеститор в обществото", привлякла 35 номинации – най-много в цялата история на конкурса.

Годишните награди за отговорен бизнес на БФБЛ са учредени през 2003 г. Целта им е да популяризират дейностите на компаниите с най-сериозен принос към корпоративната социална отговорност в България и да насърчат останалите фирми да развиват активна социална политика.

Пълния списък с наградените можете да намерите тук.