Учениците от варненските математически гимназии ще представят проекта си на събитието

На 19 април 2018 г. учениците от математическата гимназия "Д-р Петър Берон" - Иво Песев и Александър Георгиев ще представят за първи път 3D модел на проекта за Космически град "Син космос". Това ще се случи по време на четвъртото издание на "КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус". Инициативата се провежда под патронажа на Валери Симеонов - Вицепремиер по икономическата и демографската политика на България, с участието на Министъра на икономиката - Емил Караниколов и Министъра на труда и социлната политика - Бисер Петков.

С проекта "Син космос" учениците от варненските математически гимназии спечелиха 3-та награда на Международния конкурс на НАСА. Освен, че ще представят проекта, те ще покажат и 3D макет на Космическия град. Иво и Александър ще споделят за мечтаните професии и какво е най-ценното качество, което трябва да притежава техният бъдещ работодател. 

Регистрация за събитието можете да направите на сайта на инициативата www.companyoftheyear.eu, където могат да бъдат намерени актуална информация за панелите, лекторите и темите, по които ще се дискутират. В момента текат ранни записвания, които ще бъдат активни до 12 април, четвъртък. В рамките на този срок могат да бъдат запазени места за икономическия форум и гала вечерята за награждаване на компаниите на преференциални цени. 

Министърът на икономиката Емил Караниколов и Министърът на труда и социлната политика Бисер Петков ще начертаят пред бизнеса текущото състояние и динамиката на основните показатели за страната, мерки за развитие на икономиката в условията на кадрова криза, какво е мястото на образованието в професионалната реализация на човешкия ресурс и кои са задължителните промени за адекватната образователна роля в този процес.
 
Председателят на Комисията за защита на личните данни Венцислав Караджов ще вземе участие като лектор в Икономическия форум, на тема "Общ регламент за защита на личните данни", в която ще начертаете същността на регламента, стъпки за приложение, рефлектиране върху бизнеса, санкции и ще отговори на въпроси от публиката. Новата правна рамка на ЕС за защита на личните данни, която ще се прилага от 25 май 2018 г., запазва редица основополагащи принципи и понятия от съществуващата към момента нормативна уредба, но в същото време въвежда по-високи стандарти за защита на данните, разширени права на физическите лица и нови задължения на администраторите на лични данни.

Сред лекторите ще бъдат още проф. дтн инж. Николай Вълканов, Севдалина Василева, Георги Руков, Ростислава Павлова, д.ик.н. Янка Такева, Детелина Смилкова и доц. д-р Наталия Футекова.

Форумът, който ще се проведе от 9:30 часа сутринта на 19 април, е разделен на три основни панела:

Икономика на хората.
Изграждане и утвърждаване на работодателска марка /Employer branding/.
Цифрова икономика и умения на бъдещето.

По време на вечерната официална церемония за четвърта поредна година ще бъдат връчени отличия на компании и институции, положили адекватни усилия за своето развитие и просперитет в различни категории, сред които: Финансов сектор, FinTech, Индустрия, Медии, Застраховане, Образование, Строителство и архитектура, Здравеопазване, Високи технологии, Работодателска марка, Корпоративен работодател и други.