Бисер Манолов поема поста на главен редактор на изданието

Водещият финансист Бисер Манолов става новата движеща сила във Forbes България. Престижното икономическо издание, стъпило на българския пазар през 2011 г., привлече финансовия експерт и икономически визионер Бисер Манолов като движеща част от екипа си. Той ще отговаря не само за развитието на Forbes България като печатно издание, но и за изграждането, управлението и посоката на новия сайт на медийния бранд.

Трансформирането в дигитална медия е един от приоритетите за "Атика Ева", издател на Forbes България. Компанията, наскоро оглавена от Деница Димитрова – професионалист с дългогодишен опит в медийната сфера, планира по-сериозни инвестиции в сайта на Forbes България, за да осигурява навременна и ценна информация за своите читатели.

По-рано през 2018 г. "Атика Ева" удължи лицензионния си договор с американското издателство Forbes Media, който дава изключителни права за използването на бранда Forbes в България. Българската компания има амбицията да развива марката Forbes, предлагайки още по-качествено съдържание за читателската аудитория и иновативни инструменти за рекламодателите.

Ролята на Бисер Манолов като част от екипа на Forbes България, ще е да развива бранда като печатно издание и онлайн медия. Той ще отговаря за изграждането, управлението и посоката на новия сайт на Forbes България, който ще предлага актуални новини и аналитични материали от финансовия свят и вдъхновяващи истории за успешни предприемачи, мениджъри и компании.

Бисер Манолов има дългогодишен опит като финансист. Бил е главен дилър в Уни Кредит Булбанк, председател на Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете, както и член на Управителния съвет на базираната в Швейцария Международна асоциация за депозитно застраховане.

Атика Ева, издателят на Forbes България, е акционерно дружество с основен акционер Attica Publications Гърция – компания част от Мондадори Груп, най-голямото медийно издателство в Италия, както и на Нова Броудкастинг Груп.