Актьорите гостуваха на Боги и Симо и разказаха интересни факти за най-новия български сериал на NOVA

В "Петък отива на БГ кино" по БГ Радио гостуваха двама от героите в най-новия български сериал на NOVA - “Господин Х и морето” (с работно заглавие "Фалшив герой"), чийто снимки текат в момента в морската столица Варна. Доротея Толева и Любен Кънев разказаха интригуващи факти около сюжета и снимките на продукцията.

"Сценарият се развива много интересно, сега предстои ние актьорите да го направим жив. Това е сериал за малките и големите неща в живота на хората - истории завъртени между любовта, политиката и цялата фалшивост, в която сме принудени да живеем понякога. Аз лично ще вляза в ролята на Огнян - общински съветник, който е женен за Алекс Сърчаджиева" - сподели актьорът Любен Кънев на Боги и Симо. 

В поредицата ще се включат още Калин Врачански, Станислава Николова, Ина Добрева, Пламен Великов, Светломир Радев и други много популярни лица от киното и малкия екран.

По темата

"Фалшив герой е една криминална комедия и смятам, че ще е доста забавна за зрителите. Фалшивият герой е примерът как човек може да свали маската и да бъде себе си и да бъде щастлив от този факт. В сериала съм Виктория Кънчева - героинята ми е бивш модел и инфлуенсър, а в ролята на мой съпруг влиза Христо Пъдев, с който имаме страхотно дете и семейство" - пък разкри Доротея Толева. 

"NOVA предприема неща, които са много важни за българското кино и това е наистина страхотно. Всички ние имаме нужда от хубаво кино, не само професионално, но и като хора пред екрана. Това е интересна колаборация между телевизия и община, която се надяваме да стане тенденция в популяризирането на българска култура, изкуство и архитектура", допълниха двамата актьори. 

Проектът се реализира от NOVA с подкрепата на Община Варна, продуцент на комедийната поредица е “DreamsIndustry“. Сериалът е част от стратегията на медийната група да подкрепя българските филми на всички платформи.

Варна се присъединява към европейската тенденция за финансиране на мероприятия, които представят конкретни градове с цел повишаване на интереса към културния и масов туризъм, инвестициите и цялостното регионално развитие.