Те стават част от портфолиото на компанията от август 2018 г.

A1 избра за партньор при продажбите на рекламно време на спортните канали MAX Sport 1, MAX Sport 2 и EDGEsport на българския пазар една от водещите медийни и технологични компании в България - Нова Броудкастинг Груп. От август 2018 г. рекламните продажби на трите телевизионни канала стават част от портфолиото на Нова Броудкастинг Груп, с което рекламодателите ще получат по-лесен достъп до рекламно време в спортните канали.

"С поемането на рекламните продажби на спортните канали от портфолиото на А1, Нова Броудкастинг Груп ще предостави на рекламодателите достъп до още по-разнообразно спортно съдържание и по-широка аудитория. Новото стратегическо сътрудничество е доказателство за експертизата на Нова Броудкастинг Груп да създава и управлява атрактивни за рекламодателите продукти", коментира Велимира Петрова, директор Продажби в Нова Броудкастинг Груп.

"Радваме се, че толкова бързо успяхме да се позиционираме стабилно на пазара на спортно телевизионно съдържание. Тенис, футбол, смесени бойни изкуства, волейбол, баскетбол, лека атлетика, моторни спортове – предлагаме хиляди часове неподправена спортна емоция на живо и амбицията ни е да продължим да се развиваме. Доказателство за това са УЕФА Шампионска лига и италианската Серия А, които от този сезон също стават част от нашата програма. За резултатите ни говори и интересът на рекламодателите и сме щастливи, че в лицето на Нова Броудкастинг Груп имаме партньор, на който можем да разчитаме", сподели Петя Стоянова, директор "Маркетинг комуникации" в A1.

MAX Sport 1, MAX Sport 2 и EDGEsport предлагат на феновете богато съдържание от футбол, тенис, волейбол, баскетбол, бойни, моторни, екстремни спортове, лека атлетика, хокей, голф и други. А1 постоянно се стреми да разширява своето спортното съдържание, като от този сезон спортните канали на телекома ще излъчват ексклузивно всички мачове от УЕФА Шампионска лига, които ще се играят по програма във вторник, включително и финала на най-популярния клубен футболен турнир в света. В ефира на MAX Sport влиза и едно от чуждите първенства с най-много фенове у нас – италианската Серия А, която стартира в края на август. Футболното портфолио на каналите MAX Sport се допълва от холандката Ередивизи и китайската Суперлига.

Водещ акцент в програмата на MAX Sport 1 и MAX Sport 2 е излъчването на едни от най-престижните тенис надпревари от календара на ATP. От 2018 г. спортните канали на А1 излъчват на живо и представянето на българския мъжки национален отбор по волейбол в най-силния комерсиален турнир в света – Волейболната лига на нациите. MAX Sport 2 излъчва ексклузивно и битките от най-големия шампионат за бойни спортове в света – UFC. В богата програма на MAX Sport попадат още баскетбола с клубните надпревари Евролигата и Еврокупата, Националната хокейна лига на САЩ и Канада, стартовете от Световния шампионат по мотоциклетизъм, надпреварите от НАСКАР, Диамантената лига по лека атлетика и още редица спортове.

Нова Броудкастинг Груп бележи ново стратегическо сътрудничество с обявяването на партньорството с A1 за спортните канали от портфолиото на компанията и ще отговаря за рекламните продажби на 7 международни групи и 21 канала, 7 от които спортни - Diema Sport 1, Diema Sport 2, NOVA Sport, Trace Sport Stars, MAX Sport 1, MAX Sport 2 и EDGEsport.