Фестивалът завършва тази неделя, 16 септември, в София

Фестивалът за класическа музика на открито Фортисимо фест вече се срещна с публиката в Разград и Враца, предстои последният концерт в София тази неделя, 16 септември, от 20.00 ч. пред Народен театър “Иван Вазов“.

“Искаме специално да благодарим на общините в Разград и Враца, които ни помогнаха за тези два концерта. Публиката беше страхотна и сме сигурни, че класическата музика има място във всяка една точка на България“, споделя маестро Максим Ешкенази, който дирижира и трите концерта.

В навечерието на празника на столицата пред Народен театър “Иван Вазов” ще се проведе и заключителният концерт на програмата, който ще бъде с изцяло нова музикална програма. Максим Ешкенази ще дирижира Софийска филхармония, а на сцената ще видим Михаела Филева, Славин Славчев, Светлин Русев - цигулка, хор “Ваня Монева”, Ана Пападопулу и Юлиан Вергов.

По време на концерта всеки, който иска да подари час по музика на българските деца, ще може да го направи, като закупи сертификат за дарение на стойност 10 лева. Средствата ще отиват за програма “Фортисимо Клас”, която запознава учениците в 4 клас с класическата музика.

“Нашите програми нямаше да са възможни без подкрепата на фондация “Америка за България“, която от години седи зад нас. Желанието ни е да развиваме тези програми повече и повече, затова всяка подкрепа от всеки човек ще е полезна. Стремим се да запознаем колкото се може повече деца с магията на музиката“, завършва Хари Ешкенази,

Финалният концерт на Фортисимо фест е в София тази неделя, 16 септември, от 20.00 ч. пред Народен театър “Иван Вазов“. Входът е свободен.