Това разкриха актрисата и криминалния психолог Росен Йорданов в „Плюс – Минус. Коментарът след новините”

„Мисля, че Теодора Духовникова се справя чудесно с ролята си. Вдъхва на образа живот, който кара служителите в полицията и ДАНС да се чувстват горди. Комуникирам си с тях и мога да кажа, че в Главна дирекция на Националната полиция има много фенове на сериала”, сподели Росен Йорданов в „Плюс – Минус. Коментарът след новините”. Криминалният психолог помага на актрисата в първата по рода си българска криминална драма да се подготви за своето превъплъщение в агент Мия Язова. Двамата гостуваха в предаването с водещи Кузман Илиев и Владимир Сиркаров, където разкриха интересни истории от кухнята на сериала.

„В реалния живот съм много далеч от образа на Мия Язова. Това беше трудна роля за мен, а предполагам е трудна по принцип за жена. Мисля, че моите колеги биха навлезли по-леко в образ като нейния. Ние обаче се опитахме да запазим нейната женственост и сексапил, но не сме акцентирали върху чисто женските ѝ качества. Имаше и интензивна подготовка. Карах коли по полигони, стрелях и още много такива неща, типични за тази професия”, споделиТеодора Духовникова.

„Любовните сцени с Владимир Крамазов ще са в пета серия. Вече отдавна на всички е ясно, че ще има любовна история между Мия и Филип, но това няма да са лигаво поднесени романтични отношения", загатна с усмивка Теодора Духовникова.

„Мия Язова е събирателен образ на реално съществуващи служители на сигурността. В нея има черти на мои колеги, които работят в ДАНС и Института по психология на МВР.  Когато наблегнеш на детайлите в една сцена, всичко е много по-достоверно. Това предава класа на самия сериал. Художественото съдържание има нужда от доза автентичност, така че зрителят да си каже, че е истинско, и тя е налична”, разкри Росен Йорданов.

„Огромно значение за успеха на „Дяволското гърло” има фактът, че сериалът беше много добре подготвен. Не сме разчитали на импровизации. Снимките продължиха три месеца. Имаше много добра преподготовка на сценаристите с професионален консултант. Професионалисти имаше и на терен, докато снимахме. Целият екип избра каква точно история искаше да разкаже и спрямо нея изградиха и начина на снимане, как да върви разказът, дори какви да бъдат цветовете в сериала, за да има максимално внушение”, разкри Теодора Духовникова.

„Едно от най-хубавите качества на сериала е именно това, че през криминалната и мистинчана история се прави едни психологически портрет на едно общество и то е нашето, българското общество", заяви актрисата.

Какво разкриха още Теодора Духовникова и Росен Йорданов за сюжетното развитие на героинята Мия Язова в сериала, гледайте във видеото от „Плюс – Минус. Коментарът след новините”.

Не пропускайте българската криминална драма „Дяволското гърло” в четвъртък от 22.00 ч. по NOVA.

Актуални новини ще откриете на уебсайта на сериала на NOVA и на официалната страница на “Дяволското гърло“ във Facebook