Тя ще заеме позицията на 2 май

Миляна Велева се присъединява към екипа на Нова Броудкастинг Груп, заемайки позицията Директор „Новини и актуални предавания“ от 2 май 2019 г. Тя ще отговаря за развитието на новините и на информационните програми на NOVA. С богатия си опит в областта на журналистиката, Миляна Велева ще допринесе за затвърждаване на лидерската позиция на медията като предпочитан източник на информация от аудиторията в България.

Миляна Велева е журналист с 25-годишен опит в електронните и печатни медии. Телевизионната й кариера започва в БНТ, където последователно заема позициите репортер, редактор и водещ. Велева е била изпълнителен продуцент в РИНГ ТВ /част от БТВ Медия груп/, директор „Новини и актуални предавания“ в ТВ7 и Канал 3. Опитът й в печатните медии е във вестниците - „7 дни спорт“ и „Сега“. 

Миляна Велева е доктор на науките по журналистика. Магистър по журналистика от Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Средното си образование завършва в Hankinson High School, САЩ. Успоредно с това се дипломира и в 133 СОУ „А. С. Пушкин“ в София. Има езикова специализация в Университета в Нант, Франция. Като телевизионен журналист е преминала обучителна програма на CNN.

През 2009 г. става носител на отличието „Братя Ексерови“ за принос в спортната журналистика.