Отличието бе присъдено от Българската асоциация на ПР агенциите

Нова Броудкастинг Груп получи отличие на престижните наградите BAPRA Bright Awards 2019, организирани от Българската асоциация на ПР агенциите (БАПРА). Компанията спечели второ място в категория „Кампания, реализирана от вътрешен ПР отдел" за кампанията си в подкрепа на българските филми, осъществена през последните години.

NOVA застава зад реализацията на българските продукции на всички платформи - телевизия, кино и интернет. Медийната компания инвестира в създаването на български филми и сериали, в налагането на български актьори и нови лица, работи с едни от най-утвърдените български режисьори и продуценти, като дава възможност на всички творчески професии, свързани с киното, да участват в мащабни проекти и да се развиват на родния пазар.

За период от две години и половина от старта ѝ в края на 2016 кампанията „NOVA подкрепя българските филми“ помогна за развиването на сферата на филмовото и кино производство като подкрепи десетки кино продукции, телевизионни и уеб сериали. Нещо повече - спечели признанието на филмовата общност, уважението към българските филмови проекти и доверието на обществото.

В края на 2018 NOVA получи награда в категорията „Медиите и социалните каузи” за подкрепата на българското кино в годишните награди за благотворителност „Златно сърце”, които се присъждат за участие в обществено значими кампании, социални проекти и каузи.

Наградите BAPRA Bright Awards са учредени през 2010 г. и бързо се утвърдиха като престижен форум, който дава възможност на ПР професионалистите да сравнят своите постижения със световната ПР практика. Кандидатурите бяха оценявани от международно жури от комуникационни специалисти с дългогодишен опит.