Актьор, снимал с Ал Пачино и Джони Деп, с роля в „18% сиво“ е гост на „Здравей, България”

От сериала „Чернобил“ и филми с Ал Пачино и Джони Деп до българския екран. Специално за NOVA и „Здравей, България” британският актьор Рон Кук за ролята му в новия български филм „18% сиво“ на братя Чучкови.

Братя Чучкови: Във филма „18% сиво” Европа е модерна и различна

Рон Кук има 95 филма в кариерата си, сред които са „Венецианският търговец“ където си партнира с Ал Пачино и Джеръми Айрънс, „Шоколад“ с участието на Джони Деп и Жулиет Бинош и роля в хитовия сериал „Чернобил“.

Актьор, снимал с Ал Пачино и Джони Деп, с роля в „18% сиво“

„Имах голям късмет да прочета сценария на филма, за който ми беше предложена ролята на Чарли. Седнах, започнах да чета и не можех да спра. Беше ми много интересно какво се случва напред, какво става със Зак и Стела, бях пленен от идеята и много ми хареса, че имаше доста изненади напред в текста. Казах си, че тази роля е за мен. А и моят герой Чарли много ми допадна като личност. Може би нещо от мен е в него. И двамата сме деца на 60-те години, нещо като бивши хипари. Харесва ми това: „Аз съм виновният!” в героя, който правя. Тоя е нещо като ангел-аматьор, който разпознава начина на мислене на Зак и се чуди дали да се намеси и да помогне, или той е просто една емоционално изхабена пияница. Всъщност е и двете” разказа Рон Кук.

Руши Видинлиев в ролята на Зак в „18% сиво“

„Виктор Чучков-син, режисьорът, беше страхотен. И Руши също е много добър актьор. Като цяло да бъдеш актьор е като да играеш тенис. Играеш срещу някой и искаш да покажеш, че си по-добрият”, добави английският актьор.

„Не знаех нищо за българските филми. Едно време, когато чуех за източноевропейски филми, те бяха  полски или руски. Но когато започнахме да снимаме, начинът на работа се оказа напълно равностоен на всички продукции, в които съм бил до момента”, заяви Рон Кук.

„Да играеш със своя идол Ал Пачино е доста трудно. Първият път, когато го срещнах, просто се стъписах, гледах го и кимах. Казвах: „Да, господин Пачино! Обожавам това, което правите!”. Просто се превръщаш в друг човек, когато срещнеш своя герой.  Но това, че съм бил във филм с него, беше уникално”, призна английският актьор.

Какво още разказа Рон Кук за снимките си в „Шоколад” с Джони Деп, можете да видите в цялото видео от „Здравей, България”.