За емоциите под налягане в „Кухнята на Ада“ разказва големият победител в сезон 3 на Hell’s Kitchen България – „италианското острие“ Реджеп Бадев
„Победата е много сладка. Беше ми много трудно, но успях да стигна до финала и да си взема това, което беше мое“, сподели Реджеп в студиото на „Събуди се“.
Реджеп и Наско от Hell’s Kitchen – за отборната игра, състезателния дух и вкуса на победата
Уроците в „Кухнята на Ада“
„В Hell’s Kitchen разбрах, че трябва да вярвам в мечтите си, да бъда самоуверен и постоянен в това, което правя. За мен беше нормално шеф Ангелов на моменти да вика – аз съм работил в много ресторанти със звезди „Мишлен“ и когато не се получават нещата, е нормално да се повишава тона. Престоя ми в „Кухнята на Ада“ ме научи още повече на работа под стрес, без да губя фокуса към крайната цел. Не ми е минавало и през ум да хвърля черпаците и да се откажа. Аз съм много борбен и постигам каквото искам. Ако трябва ще го направя 100 пъти, но накрая ще стане. Арогантното ми поведение беше моята стратегия, защото от самото начало исках да докажа, че моят характер е силен, достоен. Исках останалите да разберат, че съм истински лидер.“
За оползотворяването на голямата награда
„В момента развивам свой проект в Пазарджик и отделно смятам да отворя пицария в Пловдив. Това е моето бъдеще, в което смятам да инвестирам. Прекарал съм много години в Сицилия и в заведението, което ще отворя, ще предлагаме една любима моя рецепта, която приготвих и на финала на Hell’s Kitchen – „аранчини по сицилиански“.
Реджеп е големият победител в третия сезон на Hell’s Kitchen България
Между Италия и България
„Израснал съм в Сицилия, приятелите ми са там и продължаваме да поддържаме връзка. Пишат ми, че ме поздравяват и че много се гордеят с мен. Иначе започнах да работя на 14-годишна възраст в различни хотели. След това заминах да уча в Парма. Работил съм в Милано и Рома, а последните 7-8 години прекарах в Хамбург. Но вече много ми липсваше България и много исках да се върна. Смятам, че тук е моето бъдеще.“
„Италианската кухня ми е на сърце и ме вълнува много. Тя е разнообразна, има много рецепти, уникална е. Неслучайно е най-добрата. Обичам да приготвям лазаня, пармиджана. Имам любима подправка, без която не готвя – това е доматеното пюре.“
Цветомир: В Hell’s Kitchen България се научих да бъда уверен
Какво е да готвиш за Роберто Баджо?
„По това време работех като сушеф в един ресторант в Северна Италия с две звезди „Мишлен“. Той ни посети и ме покани на масата – поиска да му препоръчам нещо от менюто. По това време предлагахме интересен сандвич с миди „Сен Жак“, сладолед от уиски и бульон от риба. Много беше вкусен, а той остана много доволен. Даде ми автограф, още го пазя!“
Любимата звезда, за която Реджеп би готвил
„Ако можех да избирам на коя известна личност да сготвя, това ще бъде поп фолк певицата Емануела. Когато бях извън България, слушах песните й, за да се почувствам у дома. Бих й приготвил някое типично италианско ястие, което съм сигурен, че ще я зарадва много.“
Редактор: Боряна Димитрова