Гледайте „Игра с вълните: изкуството на звука в киното“ и „Имало една война“

Тази вечер София Филм Фест представя един христоматиен и изключително интересен филм от документалната конкурсна програма, който може да гледате от 18.00 часа в Дома на киното -
„Игра с вълните: изкуството на звука в киното“ на Мидж Костин. В него участват фигури от историята на киното като Джордж Лукас, Франсис Форд Копола, Дейвид Линч, Анг Лий, Кристофър Нолан, Стивън Спилбърг, Робърт Редфорд, Ханс Цимер, Брад Бърд, които споделят своя опит в това своеобразно изследване на историята, творческите търсения и емоционалното въздействие на звука в киното. Откъсите от емблематични филми са съчетани с интервюта и с легендарни майстори на звуковия дизайн през годините.

Начало на 24-тия София Филм Фест ЛЯТО с „Паразит”

От 20.30 ч. отново в Дома на киното почитателите на новото българско кино ще могат да гледат специалната прожекция на най-новия филм на Анри Кулев „Имало една война“. Лентата проследява историята на шестима българи, които вървят по пътищата на войната. Всеки от тях носи в себе си драматичен мотив за своето пътуване… В безпрецедентен поход четиридесетхилядна армия, тичайки, преодолява разстоянието от 300 километра за по-малко от две денонощия, без пътища, железница и транспорт… и побеждава. Трима чуждестранни журналисти достигат фронта при Сливница, за да отразят сръбската победа, която всъщност се оказва… българска. Филмът е посветен на епохалната Сръбско-българска война от 1885 г.

Днес ще бъде представен и филма „Три сестри“ на турския майстор-режисьор Емин Алпер, който може да бъде гледан само ОНЛАЙН. Лентата пресъздава една поетична история за традициите, съхранявани през годините в отдалечените патриархални общности, за стремежа към свобода на три млади жени, за желанието им да срещнат истинска любов и за семейните връзки, които са неразривна част от живота. Алпер е изкусен художник, който пренася публиката в друго време и сякаш в друг свят. Не пропускайте шанса да се запознаете с неговите героини само до 19 юли!

Гледайте на територията на цяла България близо 90 фестивални филма ОНЛАЙН.