Емблематичното лице на NOVA беше отличен от Фондация „Димитър Цонев“ в категория „ТВ Водещ“

Емблематичното лице на NOVA Николай Дойнов получи награда от Фондация „Димитър Цонев“. Той беше отличен в категория „ТВ Водещ“. Церемонията по награждаването се състоя във вторник в София, а победителите бяха определени чрез анонимното гласуване на управителния съвет на фондацията.

“Много съм благодарен за наградата, която получих от фондация „Димитър Цонев”. Случва ми се за втори път. Наградата е прекрасна, но всички, които се занимават с телевизионни новини знаят, че хората, които заслужават най-много приза преди водещите, са тези, които правят телевизионните новини – репортери, оператори, монтажисти, продуценти и още много хора, които не ги дават по телевизията. Тази награда е и за тях. Всеки един от моите колеги, с които работя Ани Салич, Даниела Тренчева, Христо Калоферов, Надежда Узунова и всички останали заслужават за бъдат тук и съм сигурен, че ще бъдат. В случая може би е надделяла възрастта”, казва лицето на Новините на NOVA – Николай Дойнов.

ОТЛИЧИЕ ЗА NOVA: Николай Дойнов с нaграда от Фондация „Димитър Цонев“

Той изрази своето щастие, че за втори път получава награда от фондация на името на един от хората, които са поставили началото на модерното представяне на новини в България, след 90-та година. Димитър Цонев е един от основоположниците на това.

Водещият разказа, че си спомня Цонев не само като водещ на новинарски емисии, но и в шоу програмите, които той е правил, където място са намирали политически разговори, актуални теми и много шоу. Дойнов изтъква големите усилия, които се инвестират в подобни продукции, които траят часове и през цялото време трябва да задържат вниманието на зрителите.

Какво би променил журналистът в целия свят, ако имаше тази възможност, и откъде идва волята за промяна? Гледайте във видеото от „На кафе”.